Houtrot reparatie

Houtrot reparatie Den Haag en omgeving

Houtrot zorgt voor een waardevermindering van uw huis of pand, als u het niet laat repareren. Misschien ziet u zelf de subtiele tekenen van houtrot, of u bent er door iemand op gewezen. U wilt ongetwijfeld zo snel mogelijk onderhoud aan houtrot laten plegen. Omdat u weet, dat als u er te lang mee wacht en het hout teveel aangetast is, al het hout moet worden vervangen. Wij repareren houtrot in de regio Zuid-Holland zoals Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Wassenaar en omgeving.

Hoe herkent u houtrot?

Houtrot treft meestal de houten kozijnen en het hout dat veelvuldig in aanraking komt met vocht, zuurstof en temperaturen boven de 5 °C. Schimmels richten in een vroegtijdig stadium schade aan vanuit de kern van het hout, als er vochtproblemen zijn. Houtrot komt dan ook het minst voor binnenshuis.

Houtrot kunt u aan een aantal zaken herkennen:

  • Het hout brokkelt af of laat los
  • Barstjes, blaasjes of zachte plekken in het schilderwerk
  • Zwarte of bruine verkleuring van het houtwerk onder de verf
  • Klemmende ramen of deuren (tenzij dat door schade aan het scharnierwerk komt)
  • Het hout veert iets mee, als u met een hard voorwerp de veerkracht test van het hout, zoals met de botte zijde van een schroevendraaier

Reparatie en onderhoud van houtrot in Zuid-Holland

De schilders van JHoenderdos herstellen voor u het houtrot aan uw kozijnen, deuren of bijvoorbeeld dakkapel. We frezen tot aan de kern van het houtrot probleem en herstellen alles met een hoogwaardige epoxy. Met ons vakkundige binnenschilderwerk en buitenschilderwerk, heeft u een duurzame oplossing voor houtrot en bijvoorbeeld vochtschade.

Advies bij houtrot

Ook voor advies staan wij voor u klaar. Wij hebben oog voor detail en zien risicovolle plekken meestal eerder dan bewoners of pandeigenaren. Zoals beschadigde of missende kitranden waar water of condensatievocht in blijft staan. En wij kennen de risicovolle elementen, zoals schroeven of spijkers in het hout, die vocht aantrekken.